Sheer advice

Hoewel ik niet van regeltjes houdt, zijn er stiekem een paar wetmatigheden in interior design die je als regels zou kunnen zien. Ik noem het liever tips and tricks. Ook lak aan regels en nieuwsgierig naar mijn tricks and tips? Lees dan verder. Elke maand deel ik advies over alles wat met interieurs te maken heeft. Van keukenontwerp tot behang, ik geef je elke maand praktische tips en adviezen.   


Behang

Met behang zorg je voor instant sfeer. Behang is er echt in alle soorten en maten, van Kwantum tot handgeschilderd behang van De Gournay. Je favoriete stof kun je laten "paperbacken" tot behang. Ik heb een een netwerk van vakmensen die kunnen behangen of wanden met stof kunnen bespannen. Een bespannen wand zorgt voor een gedempte akoestiek. 

Laat behang niet overheersen. Hang juist lijsten, foto's, spiegels, lampen of schilderijen op een wand met behang. Het behang wordt dan een onderdeel van je interieur zonder te domineren.

Behang met een opvallende print kun je heel goed in bijvoorbeeld je gang of een logeerkamer toepassen. Ruimtes waar je over het algemeen niet lang in verblijft en daarom wel wat uitgesprokens kunnen hebben. 

Wist je dat behang ruimte en diepte kan geven aan een ruimte? Denk er eens aan om een kleine slaapkamer helemaal te behangen. Het geeft een gevoel van diepte, vooral als je behang kiest met bijvoorbeeld een afbeelding van planten of bloemen of een klein geometrisch behang. (Als dat meer je stijl is). 

Kijk ook eens op mijn pagina met voorbeelden van mijn favoriete behangmerken. 


Keuken

Keukens worden steeds belangrijker in Nederlandse huizen. Wat je vooral veel ziet is dat aan de achterkant wordt uitgebouwd, de muur wordt weggehaald en dat er een keukeneiland wordt geplaats. Heel mooi en strak maar ook heel erg veel keuken. Ik vind dat op deze manier de keuken de benedenverdieping nogal domineert. Zeker als keuken en keukeneiland van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur zijn gemaakt. Keuken leveranciers zijn vanzelfsprekend erg blij met deze trend.....

Combineer je keuken eens met onverwachte elementen. Denk eens aan een oude sidetable als keukeneiland of misschien een oude toonbank of kast. Antieke tafels en kasten zijn momenteel heel betaalbaar en het geld dat je daarmee bespaart kun je goed gebruiken voor bijvoorbeeld een echt houten keuken in een mooie kleur en met bijzondere greepjes. En tot slot: een mix van oude elementen met nieuwe en het tafeltje van opa en het lampje van je lievelingstante maken je interieur persoonlijk en "eigen" zonder in te boeten aan comfort. 


Tuin

De tuin is een belangrijke toevoeging aan je huis. Naast praktisch wil je ook voldoende hoekjes om te kunnen zitten, voldoende schaduw in warme zomers en comfortabele meubelen. 

Richt je tuin in dezelfde stijl als je huis in, zodat je één geheel vormt. Plaats je eethoek nou eens niet dicht bij de pui. Het nadeel daarvan is dat je vanuit je woonkamer vaak meer dan de helft van het jaar naar niet gebruikte meubels zit te te kijken. Denk daarom ook eens na over een andere indeling, waarbij je de eettafel juist iets verder in de tuin zet en vlak bij je huis bijvoorbeeld een mooie loungeset met fijne kussens, een buitenlampje en een mooie grote pot met je favoriete plant.