Sheer advice


Hoewel Meriam niet van regeltjes houdt, zijn er stiekem een paar wetmatigheden in interior design die je als regels zou kunnen zien. Meriam nemt het liever tips and tricks. Ook lak aan regels en nieuwsgierig naar mijn tricks and tips? Lees dan verder! Elke maand deel ik mijn advies over alles wat met interieurs te maken heeft. Van keukenontwerp tot behang, meriam geeft je elke maand een heleboel praktische tips en adviezen die je meteen zelf kunt toepassen!  


Behang

Behang is er echt in allerlei soorten en maten, van goedkoop van Kwantum tot handgeschilderd behang van de Gournay. Wist je dat je zelfs je favoriete stof kunt laten paperbacken tot behang? Je kunt dan bijvoorbeeld een kamer head to toe decoreren met je favo print!

Laat behang nooit de kamer bepalen. Hang juist lijsten, foto's spiegels lampen of schilderijen op een wand met behang. Het behang wordt dan een onderdeel van je interieur zonder te domineren.

Opvallend behang kun je heel goed in je gang of hal gebruiken. Daar mag je best wat uitgesprokener zijn, je verblijft zelden lang in een hal, het is immers een doorgang. Dat geldt trouwens ook voor het toepassen van kleur in een hal. Het is je visitekaartje en kleur, persoonlijke spullen en uitgesproken behang zorgen voor een warm welkom. 

Wist je dat behang ruimte en diepte kan geven aan een ruimte? denk er eens aan om een kleine slaapkamer helemaal te behangen. Het geeft een enorm gevoel van diepte, vooral als je behang kiest met bijvoorbeeld een afbeelding van planten of bloemen of een klein geometrisch behang als dat meer je stijl is. 

Kijk ook eens op mijn pagina met voorbeelden van mijn favoriete behangmerken. Wil je meer praktisch advies? Boek een consultancy session of volg een masterclass. Je krijgt praktisch en direct toepasbaar advies op allerlei onderwerpen, van slaapkamer tot hal, verlichtingsplannen, vloerkleden en veel meer. 


Keuken

Keukens worden steeds belangrijker in Nederlandse huizen. Wat je vooral veel ziet is dat aan de achterkant wordt uitgebouwd, de muur wordt weggehaald en dat er een keukeneiland wordt geplaats. Heel mooi en strak maar ook heel erg veel keuken. Ik vind dat op deze manier de keuken de ruimte soms nogal domineert. Zeker als keuken en keukeneiland van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur zijn gemaakt. Keuken leveranciers zijn vanzelfsprekend erg blij met deze trend. Bij keuken vind ik het juist gaaf om t combineren met onverwachte elementen. Denk eens aan een oude sidetable als keukeneiland of misschien een oude toonbank of kast. Antieke tafels en kasten zijn momenteel heel betaalbaar en het geld dat je daarmee bespaart kun je goed gebruiken voor bijvoorbeeld een echt houten keuken in een mooie kleur en met bijzondere greepjes. En tot slot: een mix van oude elementen met nieuwe en het tafeltje van opa en het lampje van je lievelingstante maken je interieur persoonlijk en eigen zonder in te boeten aan comfort.