Styles to Steal

Style is something you steal from the rich. Wat inspireert mij? Welke verborgen plekken raken mij? Wat had ik mee naar huis willen nemen? 

Engelse stijl inspireert mij al jaren en momenteel zijn er in Engeland een  aantal ontwerpers die vanuit traditionele ontwerpen echt vernieuwende interieurs maken. Ik noem er een paar:

Nathalie Farman-Farma (www.decorsbarbares.com) 

Nathalie Farman-Farma ontwerpt de meest prachtige stoffen, waarbij ze gebruik maakt van haar uitgebreide kennis van rusland en het Midden oosten. Ze combineert op ene heel bijzondere manier allerlei prints met elkaar, vaak met gebruik van antiek en vintage elementen. Haar ontwerpen zijn altijd stijlvol en met respect voor de ruimte. In haar boek "decors Barbares" is in feite een prachtige en waardevolle catalogus van haar merk en unieke stijl. De stoffen van Decors Barbares zijn via mij te bestellen. 

Beata Heuman (www.beataheuman.com

Beata is een Zweedse ontwerpster die vanuit Londen werkt. Ze heeft eerst 10 jaar als interior designer bij Nicky Haslam gewerkt voordat ze haar eigen studio oprichtte. Haar ontwerpen beschikken altijd over een Scandinavische touch. Ze combineert kleuren op een heel bijzondere manier, maar altijd stijlvol en nooit carnavalesk. Ze maakt veel gebruik van haar  eigen stofontwerpen. Haar boek "Every room should sing" is een echte must read.  

Barlow and Barlow (www.barlowandbarlow.com

Lucy Barlow startte in 2013 haar eigen studio als interior designer, samen met haar broer Max, die licht designer is. Onlangs hebben ze de ontwerpstudio uitgebreid met Joshua Sear, die landschapsarchitect is. Barlow and Barlow hebben een hele herkenbare, hippe, luxueuze en kleurrijke stijl. Ze hebben voornamelijk een jonge klantenkring. Ze zijn meesters in het bedenken van slimme oplossingen. 

Rita Konig (www.ritakonig.co.uk) 

Rita is een instituut in Groot Brittannië. Haar feilloze gevoel voor kwaliteit, kleur en indeling zorgen ervoor dat ze al jaren aan de top staat in Groot Brittannië. Rita ontwerpt tijdloze interieurs voor particulieren en zakelijke klanten zoals hotels en horecaketens als Pret a Manger. Haar interieurs zien er uit alsof ze er altijd al waren, niet bedacht, maar organisch en altijd comfortabel en stijlvol. Ook heel erg Engels. 

Nicola Harding (www.nicolaharding.com) 

Nicola Harding is een Engelse ontwerpster, bekend van haar kleurrijke en stijlvolle interieurs. Ze is bekend geworden door haar ontwerpen voor het hotel "Mitre Hampton Court" in Londen en haar ontwerpen voor de keten "Bel and the Dragon". Ze combineert kleuren op een feilloze manier, altijd onverwachts en stijlvol, en maakt vaak gebruik van bijzonder behang en mooie verf. Ze denkt goed na over de ecologische footprint en werkt met vintage meubelen en ecologische stoffen en verf. 


Ottoline de Vries (www.ottoline.co.uk)

 De Nederlandse Ottoline de Vries woont en werkt in Engeland en staat bekend om haar frisse en grafische ontwerpen die bijzonder kleurrijk zijn. Veel ontwerpers werken met haar uitgesproken prints die een hele bijzondere sfeer geven aan een ruimte. Ik heb zelf het behang "Constance Chintz" gebruikt voor de ouderslaapkamer.