Styles to Steal


Style is something you steal from the rich. Wat inspireert ons? Welke verborgen plekken raakten mij? Wat had ik mee naar huis willen nemen? 

Engelse stijl inspireert mij al jaren en momenteel zijn er in Engeland een  aantal ontwerpers die vanuit traditionele ontwerpen echt vernieuwende interieurs maken. Ik noem er een paar:

Beate Heuman (linkje naar Beate Heuman.co.uk) 

Zweedse ontwerpster die vanuit Engeland werkt. Geeft altijd een Scandinavische touch aan haar ontwerpen. Kleurrijk maar nooit carnavalesk, maakt veel gebruik van eigen stofontwerpen. Bijzondere kleurencombinaties. 

Barlow and Barlow (linkje naar Barlow and Barlow.co.uk) 

Ontwerpstudio en lichtexperts. Hippe, luxieuze en kleurrijke stijl. weten dat gevoel ook te geven als je budget beperkt is. Hebben een jonge, vooral Londen based klantenkring. 

Rita Konig (Ritakonig.co.uk). 

Rita is een instituut in Groot Brittannië. Haar feilloze gevoel voor kwaliteit, kleur en indeling zorgen ervoor dat ze al jaren aan de top staat in haar thuisland Groot Brittannië. Rita ontwerpt tijdloze interieurs voor particulieren en zakelijke klanten zoals hotels en horecaketens als Pret a Manger.

Matilda Goad (matildagoad.co.uk) 

Matilda Goad heeft een verfrissende en klassieke stijl, heel erg neo country. Ze ontwerpt servies, kaarsenstandaard placemats en allerhande gebruiksvoorwerpen in een kenmerkende country stijl. Haar kenmerk is een geschulpte rand: of het nou een lampenkap of een placemat is, en het gebruik van veel kleur.